Rijbewijszaken

Is uw rijbewijs ingevorderd? Ons kantoor heeft ook veel ervaring als het gaat om zogenaamde rijbewijszaken. Wanneer de bestuurder onder invloed een motorrijtuig heeft bestuurd, maar ook wanneer bijvoorbeeld met meer dan 50 km/u de maximumsnelheid is overschreden, kan het rijbewijs worden ingevorderd. De officier van justitie dient volgens art. 164 van de Wegenverkeerswet 1997 binnen 10 dagen te besluiten of het rijbewijs wordt teruggegeven. Doorgaans wordt het rijbewijs niet terug gegeven en dient de bestuurder zich te wenden tot de raadkamer van de rechtbank voor een spoedige beslissing. Die kan gelet op de persoonlijke omstandigheden, bijv. omdat het rijbewijs nodig is voor het werk, alsnog tot teruggaaf gelasten. Onze advocaten hebben regelmatig met succes bestuurders bijgestaan in een zaak bij de raadkamer.

Is uw rijbewijs ingevorderd/ingehouden? Neem direct contact met ons kantoor te Goes op via 0113211640 voor een gratis kennismakingsgesprek.

 

Advocaten
mr. K. van Overloop

Kees van Overloop houdt zich vooral bezig met (procedures in) het arbeidsrecht, ondernemingsrecht en faillissementsrecht. Bij een intake op ons kantoor te Goes in Zeeland zijn de eerste 30 minuten gratis bij hem.