mr. M.L. Huisman

Mr. Martin Huisman is de naamgever (en oprichter) van Huisman Advocaten te Goes. Vanaf 1 januari 2019 is Martin gestopt als advocaat. Hij is sindsdien als adviseur verbonden aan Huisman Advocaten. Hij heeft een ruime ervaring als advocaat en mediator. Hij heeft ook veel ervaring als curator in faillissementen.

Door zijn jarenlange ervaring heeft hij kennis in vrijwel alle rechtsgebieden. Hij is in heel veel Europese landen en in enkele landen daarbuiten geweest om
ondernemingen en nieuwe initiatieven in samenspraak met andere disciplines op te zetten. De laatste jaren richt hij zich voornamelijk op arbeidsrecht, bouwrecht, contractenrecht en staat hij menig ondernemer bij door zijn juridische kennis ten nutte van diens bedrijf in te zetten. Daarbij komen bijvoorbeeld ook zaken in de sfeer van intellectuele eigendom aan de orde.

Martin is een man met zeer veel ervaring en heeft in vrijwel alle branches (grote) klanten bijgestaan, zo is hij zeer bekend met de ‘ins and outs’ van de visserij, scheepvaart en de bouw.

Opleiding:  Nederlands recht (Erasmus Universiteit te Rotterdam)
Beëdigd: 1977
Lidmaatschappen:
  • Lions Borsele
  • Bestuurder stichting Traditioneel Varend Nederland

Hieronder treft u nog een aantal links naar uitspraken van zaken waarin Martin heeft opgetreden:

Rechtsgebieden

Ons kantoor treedt op voor zowel werkgevers als werknemers in arbeidsrechtelijke kwesties. Arbeidsovereenkomsten beoordelen of opstellen, reorganisaties, overnames en ontslag, concurrentiebeding, medezeggenschapsrecht, werkgeversaansprakelijkheid, arbeidsverhoudingen en arbeidsvoorwaarden zijn zaken waar wij ons regelmatig mee bezighouden.

U wilt weten of u een contract hebt of wat uw verplichtingen voortvloeiende uit een contract nu precies zijn? Of u hebt een contract nodig? Komt de andere partij de verplichtingen niet na? Wij staan u graag bij en helpen u op het gebied van het contractenrecht.

Onze advocaten te Goes treden regelmatig op als curator in faillissementen. Zij worden dan benoemd door de rechtbank en dienen het faillissement te behandelen conform de faillissementswet. Kort gezegd dient de curator het actief te gelde te maken, de vorderingen van de crediteuren te administreren, maar ook dient hij onregelmatigheden te onderzoeken

Of het nu gaat om het overnemen van een onderneming of een geschil tussen ondernemingen en/of bestuurders, wij hebben er ervaring in. Ook fusies en overnames, bestuur en commissarissen, aandeelhouders(geschillen), herstructurering van ondernemingen is ons werkterrein.