07 december 2021

De griffierechten in 2022 in civiele zaken gaan fors omhoog: het kan interessant zijn dit jaar nog een procedure op te starten, zodat hogere kosten vermeden worden.

Lees meer
18 januari 2021

Op 1 januari 2021 is ons Burgerlijk Wetboek (BW) aangepast in verband met de invoering van regels omtrent de Franchiseovereenkomst (Wet franchise). Al jaren is franchise een vorm van ondernemen in Nederland. Kort gezegd stelt de franchisegever een formule (met handelsnaam) ter beschikking aan de franchisenemer in ruil voor een betaling. Nu is er ook een wettelijke basis.

Lees meer
29 mei 2020

Nieuwe wettelijk basis om te reorganiseren: de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA)

De Tweede Kamer heeft op 26 mei 2020 ingestemd met de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (de WHOA). De WHOA maakt het voor bedrijven in zwaar beter mogelijk om te saneren door met crediteuren een onderhands akkoord te sluiten buiten het faillissement.

Lees meer
04 mei 2020

Veel ondernemers zitten als gevolg van de maatregelen vanwege de coronacrisis in zwaar weer. Wanneer de schulden niet meer betaald kunnen worden, en de schulden blijven oplopen, kan het faillissement gaan spelen.

Lees meer
28 april 2020

Voor  werknemers in dienstverband  zullen de gevolgen veelal meevallen  in verband met de maatregelen van de overheid (uitbetaling van 90% van het loon van de werknemers  door de overheid aan de werkgevers). Een mogelijk verlies voor de werknemer kunnen de variabele vergoedingen zijn.  In die situatie kan besproken worden dat de tijdelijk te betalen alimentatie gebaseerd wordt op de vaste inkomsten en dat de variabele inkomsten later op basis van een bepaald percentage alsnog verdeeld gaan worden.

Lees meer
24 april 2020

Dat de huidige corona-crisis een grote invloed heeft op de wereldwijde economie zal inmiddels voor een ieder wel duidelijk zijn geworden. Ondanks dat de Nederlandse regering (nog) niet heeft gekozen voor een algehele “lock-down” zijn de genomen maatregelen duidelijk merkbaar, ook voor de huurders en verhuurders van bedrijfsmatig onroerend goed. Daarbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan de huurders en verhuurders van winkelruimte (of zogenaamde “290-bedrijfsruimte”). Het doel van de maatregelen van de overheid is immers om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, onder meer door mensen te verbieden samen te scholen. Naaste een gedwongen sluiting van de horeca heeft dit ook effect op retail winkels, die de bezoekersaantallen en daarmee de omzet sterk zien teruglopen.

Lees meer
22 april 2020

Op donderdag 30 april 2020 is het mogelijk een gratis intakegesprek te hebben met een van de advocaten van Huisman Advocaten. Dit kan op afstand per telefoon of via skype, maar in urgente zaken kan het gesprek bij ons op kantoor te Goes plaatsvinden (uiteraard met inachtneming van de nodige voorzorgsmaatregelen).

Lees meer
08 april 2020

Corona en alimentatie. Wat als ik de alimentatie niet meer kan betalen? Is wijziging mogelijk?

Op dit moment heeft bijna iedereen te maken met nadelige financiële gevolgen vanwege het coronavirus. Mensen die ondanks de maatregelen van de overheid niet in staat zijn om de rekeningen nog te betalen of die überhaupt niet voor de compensatiemaatregelen van de overheid in aanmerking komen of mensen wiens contract van bepaalde tijd als gevolg van de crisis niet wordt verlengd. Hoe zit het dan met de verplichting om alimentatie te betalen?

Wanneer u juridische hulp nodig hebt, kunt u met onze advocaten in Goes contact opnemen via 0113 – 211640 en/of infogoes@huismanadvocaten.nl

Lees meer
18 maart 2020

Het Corona-virus zorgt inmiddels helaas voor grote problemen. Dit heeft ook verstrekkende juridische gevolgen. Afspraken kunnen bijvoorbeeld niet of moeilijker nagekomen worden. Huisman Advocaten licht dit hieronder verder toe.

Wanneer u juridische hulp nodig hebt, kunt u met onze advocaten in Goes contact opnemen via 0113 – 211640 en/of infogoes@huismanadvocaten.nl

Lees meer
17 maart 2020

Ook wij hebben maatregelen genomen om de veiligheid van onze medewerkers en cliënten te waarborgen. Persoonlijk contact proberen wij tot een minimum te beperken. Ondanks het Corona-virus vinden wij het echter van belang om u bij te kunnen blijven staan en te kunnen helpen met uw juridische problemen.

Lees meer
29 november 2019

Op 28 november 2019 organiseerde Huisman Advocaten een seminar over het (nieuwe) arbeidsrecht. De presentatie is beschikbaar gesteld.

Lees meer